Ecovero viscose

De ecovero stof van Mind the Maker is heel soepel, perfect voor een jurk, rok of bloesje dat mooi moet vallen. Ik had nog nooit met dergelijke stof gewerkt, dus wist ik niet veel over krimp of hoe makkelijk ze te verwerken is. Een eerste pluspunt is dat de stof niet (of zo goed als niet, ik mat nu ook niet op de millimeter) krimpt bij het voorwassen. Ik waste op 30° in een fijnwasprogramma, blijkbaar verdraagt dit soort stof niet goed hoge temperaturen en te sterk zwieren of wringen. De stof kreukt wel, dus strijken is nodig. Maar zelfs bij strijken op 1 bolletje, zijn alle kreuken er mooi uit.

Ik maakte het patroon van de Charlotte jurk van Fibre Mood. Ecovero rafelt blijkbaar meer dan katoen, dus het was wel handig dat ik bij het maken van dit patroon al veel randen vooraf moest overlocken. Het naaien zelf ging ook heel vlot. Een bijkomend pluspunt voor dit model was dat de stof aan de averechtse kant ook mooi gekleurd is, wat bij een wikkelmodel waarbij de rok al eens wat durft opengaan, mooi meegenomen is.
De jurk is enorm aangenaam om te dragen. De stof voelt heel zacht aan op de huid, en lijkt me zowel voor warme dagen als voor iets frissere geschikt.
Ik ben heel tevreden met het resultaat, dit was de perfecte stof voor deze jurk!Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Heeft u een vraag?
Webshop gemaakt met EasyWebshop