Feestjurkje met eenhoorn

Toen ik op zoek was naar een stofje voor de kleren voor de eerste communie van onze dochters, gaf Nancy me de website door van Monaluna. Paars is de lievelingskleur van onze ene dochter, en ze houdt van eenhoorns, dus ik wist meteen dat dit de ideale stof was voor haar toen ik ze zag op de site. Nancy bestelde de stof, en na het maken van een proefrokje in een stofje dat ik nog liggen had, ging ik de nodige hoeveelheid halen bij Sprookjesstof.

De kleuren zijn prachtig, en de stof voelt erg zacht aan. Ze valt ook ideaal voor het model van het rokje dat ik maakte. Dochterlief wilde een 'zwierrokje' maar het mocht ook wel wat feestelijk zijn. We kozen voor het Lucy-rokje uit het boek "Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheid" van Catharine Deweerdt. Het oorspronkelijke model is met 2 stukjes elastiek aan elke zijkant, en een splitje met knoopje achteraan. Maar omdat ik de mooie stof niet wilde 'ontsieren' met stiksels in de tailleband voor de elastiekjes, en het splitje niet mooi genoeg lukte in een proeflapje, heb ik het patroon aangepast. Ik stak een rits in de zijnaad, en stak een brede elastiek in de tailleband van het achterpand. Om die reden liet ik het paspellint niet doorlopen in het rugpand, zo fronst het mooier en minder opvallend. De platte en brede tailleband is perfect om de prachtige eenhoorn helemaal tot z'n recht te laten komen.
De stof was erg leuk om mee te werken, en rafelde zo goed als niet, altijd mooi meegenomen... En de dochter is super tevreden met het resultaat!
Door een vervelend virus werd de communie jammer genoeg uitgesteld, maar in september zal ze toch kunnen stralen in haar rokje!Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Heeft u een vraag?
Webshop gemaakt met EasyWebshop