Sprookjesstof selecteert voor u BIOLOGISCHE STOFFEN mét GOTS-label en/of IVN Best Label. Hierdoor koopt u een gegarandeerd bio-ecologische stof.

Het GOTS label garandeert niet alleen stoffen uit 95% biologisch katoen maar het garandeert ook dat de arbeidsomstandigheden voldoen aan strenge eisen en het spreekt zich uit tegen kinderarbeid en gedwongen arbeid en voor vakbondsvrijheid. GOTS gaat verder dan het OEKO-Tex 100 label dat de afwezigheid van schadelijke residuen in de stoffen garandeert, maar spreekt zich ook uit op sociaal vlak. 

      gotslabel
GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Het GOTS label waarborgt een volledig milieuvriendelijk en sociaal verantwoord productieproces: van het oogsten van de grondstoffen tot het eindproduct. Het product moet tenminste 95% gecertificeerd organische grondstoffen bevatten. Het weven, kleuren alsook het werk in naaiateliers gebeurt op een milieuvriendelijke manier en zonder toxische kleurstoffen of bleekmiddelen...  Dit label wordt toegekend aan kleding, biologische stoffen, garen (draad) en andere ecologische textielproducten. Met GOTS ben je zeker van een ecologisch en sociaal verantwoord textielproduct. Meer over GOTS vind je op 
www.global-standard.org.

Het IVN Best label gaat op vlak van ecologie nog verder dan GOTS. Naturtextil IVN Best, een initiatief van bedrijven die biologische textielproducten produceren, vereist 100% biologisch geproduceerde vezels.

ivn-best-labelMeer over stoffenlabels: www.bewustverbruiken.be/artikel/kledinglabels-bio-eco-fairtrade.  

Sprookjesstof biedt GOTS-stoffen als LillestoffC. PauliGreenqueens en Lebenskleidung. Een beperkte selectie stoffen (Cotonea/Elmertex) hebben het IVN Best label.

Soorten stoffen

Tricot
Tricot (jersey) is in de praktijk de benaming geworden voor alle stoffen die gebreid zijn in plaats van geweven. Er zitten in tricot dus geen aparte horizontale en verticale draden, maar er is één draad die met lusjes in zichzelf grijpt, net als bij breien. Vanwege deze constructie kan tricot in de breedte oprekken, en is het dus ideaal voor t-shirts of bijvoorbeeld een comfortabel jurkje. De dikte, de rekbaarheid en de kwaliteit kan erg verschillen.

Single Jersey
Eigenlijk de Engelse term voor tricot, dus een algemene benaming. Maar meestal gebruikt om te onderscheiden van interlock. Jersey heeft in tegenstelling tot interlock een duidelijke voor- en achterkant, net zoals je zelf een trui breit, maar dan veel fijner. Single jersey is dun en heeft aan de voorkant een v-patroon maar aan de achterkant een ander patroon.

French terry 

De stof heeft aan de binnenkant een soort “lusjes”, waar tricot binnen net zo glad is al de bedrukte kant. French terry valt ongeveer hetzelfde als tricot, maar heeft soms nét iets minder stretch. De stof is iets lichter dan joggingsstof, maar dikker dan tricot.

Interlock

Interlock is een gebreide katoen, ook wel dubbeltricot genoemd, omdat twee lagen samen gebreid worden. Interlock en double jersey zijn dikker en dus ook steviger en stabieler, en hebben aan beide zijden hetzelfde v-patroon. Onbedrukt zijn beide kanten hierdoor hetzelfde en zit er dus eigenlijk geen goede of verkeerde kant aan. Door de bedrukking van leuke printjes uiteraard wel, maar de binnenkant voelt even zacht aan. Wordt veel gebruikt voor shirts en babykleding, maar bijvoorbeeld ook leuk voor “warm” ondergoed.


Double gaze/mouselline/hydrofiel

Mousseline bestaat uit twee dunne lagen geweven stof die tijdens het weven met elkaar verbonden worden in een vierkant-motief. De voor- en achterkant van de stof hebben hetzelfde uiterlijk.  


Nicky of Velours
Een breisel met fluweelachtige pool. Heeft een heerlijk zachte uitstraling en draagt comfortabel.

Badstof of frotté 
Een rekbaar badstof die geweven wordt uit garens waarin al lussen zitten. Dit weefsel kan door de lussen veel vocht opnemen, zodat het uitermate geschikt is om shirts, strandjurkjes en badjassen van te maken.

Boordstof
Boordstof is anders gebreid dan jersey en daardoor erg geschikt voor boorden en het afwerken van randen. De stof vormt mee met de rondingen en valt mooi glad.

Sprookjesstof

Vinkenstraat 2
8310 Assebroek
België

0499764019

Kaart weergeven


Tevredenheidsscore: 5
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Heb alleen maar viltpakketjes gekocht. Ben zeer tevreden over de vlugge en verzorgde levering. Bedankt!

Beoordelingen